Solceller Östhammar kommun

Bor du i Östhammar och vill ha billiga solceller?

Östhammar är en av de städer där solceller vuxit ordentligt i popularitet, vilket glädjer oss från Österbybruk. Intresset för solenergi och solpaneler har ökat ytterligare i och med det gröna ROT-avdraget som infördes 1 januari 2021.

Vi på Solcellen har som sagt vår bas i Österbybruk och Östhammars kommun är vår hemmamarknad. Vi leverera visserligen solceller för villa, företag och lantbruk runt om i hela landet, men det är något särskilt med trakterna häromkring.

Visste du förresten att vi byggt den stora solcellsanläggningen på Berkinge Bad & Fiskecamp? Om du har UNT kan du läsa artikeln här.

För dig som ska installera solceller i Östhammar, Gimo, Forsmark, Öregrund eller var du nu bor så är det bra att veta att vi verkligen kan pressa priserna. Till skillnad från att installera solpaneler i Borlänge så kostar frakten ingenting.

Men med det sagt – kom ihåg att solceller blir billigare för alla när både du och dina grannar beställer samtidigt!

Uppland gör sig bra för solpaneler

Vad många inte känner till är att Östhammar har relativt mycket soltimmar per år i termer av vad som krävs för att göra en solcellsanläggning lönsam. Solpaneler gör helt enkelt ett bra jobb här längs Riksväg 76.

Finns det då några ställen i Östhammar där solceller INTE passar speciellt bra? Det finns några naturreservat som bör undvikas för den som vill bygga en egen solcellspark.

Visste du förresten att det finns nära nog 40 st naturreservat i Östhammar; allt från lummiga myrmarker till öppna skärgårdsöar.

Vill du bygga något riktigt stort hjälper vi på Solcellen dig gärna från planering till färdig anläggning. Den översiktsplan som gäller i kommunen antogs 2016 och här finns mycket bra information för den som vill gå på djupet, till exempel en bild över Grönstruktur (pdf).

Solceller för villa, företag och förening i Östhammar

Östhammar är en aktiv kommun där utbudet av idrottsföreningar är stort.

Är du engagerad i en av klubbarna? Hör av dig till oss så ska vi se om vårt lokala föreningserbjudande kan passa just er. 

Sedan tidigare sponsrar vi bland andra Alunda IBF och Films SK.

Ni som förening kan tjäna pengar på modern solenergi istället för att sälja Bingolotter eller underställ. Det är helt enkelt perfekt för er som vill dryga ut lagkassan lite extra inför Roslagscupen eller liknande.

Spara pengar med billiga solceller

Som privatperson kan du spara mycket pengar genom att installera solceller på en villa eller på ditt företags tak. Läs mer här på vår stora sida om solceller, kontakta oss via formuläret eller besök oss i Österbybruk.

Vill du räkna på vad solceller skulle kosta just dig här i Uppland kan du använda vår Solcellskalkylator.