Frågor & Svar

Det är svårt med solceller. Och vi på Solcellen tycker egentligen inte att man ska behöva sätta sig in i allt för att köpa en solcellsanläggning.

En solcellsanläggning sköter sig själv så fort den är installerad. Som ägare av anläggningen behöver man inte göra ett skvatt då allt är helt automatiserat.

Men hur simpelt det än är att äga solceller, innan man gör sin investering vill de flesta ha svar på vissa saker och därför samlar vi här några av de vanligaste frågorna vi får med tillhörande svar. Om solceller och om oss på Solcellen.

Är Solcellen ett nystartat företag?

Nej, Solcellen startades redan 2016 och är därmed ett av de äldre solcellsföretagen i branschen. Vi har således massor av rutin och i och med att vi klarat oss så bra så länge är Solcellen också ett mycket tryggt val i en annars ganska otrygg bransch med många nystartade företag. Anledningen till att Solcellen ser relativt nystartat ut när man googlar på bolagsnamnet är att det de första fyra åren drevs som ett dotterbolag men nu sedan ett par år som ett eget bolag.

Är Solcellen rikstäckande?

Solcellen är rikstäckande. Våra fasta priser gäller i hela landet.

Hur kan ni vara så överlägsna prismässigt?

Vi har väldigt få hemligheter när det gäller våra priser. Vi behöver inte hymla om något, för vi tror inte att någon kan kopiera oss.

Läs gärna mer om hur vi kan vara så överlägsna här.

Vilken klass håller ert material?

Läs mer om vårt material här.

Är det någon skatt på producerad solel?

Absolut inte, och det lär inte hända i framtiden heller. Tvärtom. Man får en skattereduktion på 60 öre för varje kwh som man producerar men inte använder själv. En välkommen liten notering på deklarationen varje år. Denna skattereduktion utgår automatiskt, så man behöver inte göra något för att få den.

Hur fungerar det med batteri till solceller?

Läs mer om detta här.