Solceller för lantbruk

Solceller för lantbruk – ta chansen och spara stora pengar

De mest lönsamma solpanelerna återfinns ofta hos lantbrukare. Har du en gård med maskiner eller installationer som dessutom kräver mycket el under sommaren är solceller perfekt.

Solcellsanläggningar är i princip lönsamma för alla, åtminstone för alla som har tillgång till ett tak som är någorlunda skuggfritt. 

Men det finns skillnader – och det vi kan se efter ett knippe år i branschen är att de som får de mest lönsamma anläggningarna ofta är lantbrukare.

Solceller på ladugårdstak

Avkastningen på våra anläggningar för lantbruk, till exempel solceller på ladugårdstak, har visat sig vara över 20 procent. Ibland till och med uppemot 30%.

Anläggningen kan kort sagt bli återbetald på bara 4-5 år och efter det producerar man egen, ren el under decennier framöver.

Solceller installation lantbruk
Bilden visar några av våra montörer i samband med en installation.

Lantbruk kan nyttja stora ytor för solceller

Något som är viktigt att komma ihåg är att solceller inte behöver sitta på ett tak, vilket är det vanligaste för till exempel solpaneler på en villa.

Solceller producerar elen precis lika bra om de sitter på marken, där man också har möjlighet att rikta dem åt exakt det håll som de gör mest nytta.

Kombinationen av ett stort ladugårdstak och en närliggande markyta är perfekt för solceller. Kanske finns det också en maskinhall i närheten?

Solceller företag
Bilden visar ett exempel på en effektiv solcellsanläggning på en maskinhall.

Vill du sänka elräkningen rejält?

Om du har stora ytor som du tror skulle lämpa sig bra för solceller så är det läge att kontakta vår specialist på lantbruksanläggningar – vår grundare Reine Bergslo.

Reine är alltid redo att titta på just dina förutsättningar. Och om du inte vill ha ett fysiskt besök kan vi rita upp din tänkbara solcellsanläggning och ge dig en bra offert på distans.

Men självklart är det bra att ses för att få ut det mesta möjliga av ditt lantbruk – oavsett om det är ett ladugårdstak eller ett gärde.

Nämnde vi förresten att överskottselen du producerar förstås kan skickas in på elnätet och ge en extra slant?

Hör av dig till oss på Solcellen för att få veta mer och boka ett besök. Du kan fylla i kontaktformuläret eller mejla oss direkt på intresse@solcellen.nu.

Ja, jag vill ha en bra offert på solceller!

Ja, jag vill ha en offert på solceller!