Solceller för privatpersoner

Att investera i solceller är bland det smartaste man kan göra om man bor i villa. Dels för miljön förstås, men också för plånboken.

Att solen är framtidens energikälla finns det nog inte längre någon som säger emot. Miljön och klimatet är stora drivkrafter för oss på Solcellen, men vi vet också att den ekonomiska faktorn är viktig för dig som kund.

Tips: Vi har fasta priser på solcellsanläggningar. Kolla vad det kostar här.

En solcellsanläggning från oss har i princip alltid en avkastning på över 10 procent.

Tips: Här hittar du våra färdiga paketlösningar gällande villaanläggningar.

Hur många banker har en tioprocentig ränta som kan slå det nu för tiden?Vi tror oss kunna slå fast att svaret är att det inte finns någon.

Att investera i sitt tak är bland det smartaste du kan göra – både för plånboken och miljön.

Solceller kan sänka ditt elpris – och höja värdet på din villa

Du vill veta mer? Låt oss då slå fast en ganska självklar grej, men som är lätt att glömma bort. Det skiljer ju nämligen mycket i förutsättningar mellan olika fastigheter.

Vår filosofi bygger på att alltid vara ärliga – och det är faktiskt inte helt självklart att ALLA kan få upp en lönsam solcellsanläggning på sitt tak. De flesta villor har bra förutsättningar, men inte alla.

Om det skulle vara så att takets läge, skuggning eller liknande gör att en installation inte är någon bra idé, då meddelar vi dig det.

Det går förstås utmärkt att köpa en anläggning av oss i alla fall – för miljöns skull eller för att det verkar ”hippt” – men då ska du vara medveten om att det inte är lönsamt.

Vi säger det rakt ut helt enkelt, sedan är valet alltid ditt.

Det är förmånliga lån på solceller

Det är bra att känna till att man allt som oftast inte behöver investera några pengar alls för att få en lönsam solcellsanläggning på sitt villatak.

Bankerna som erbjuder solcellslån och andra typer av ”gröna lån” blir allt fler. Som kund erbjuds man en låg ränta, där man ofta kan låna till hela investeringen – oavsett om det gäller en solpanel eller laddbox.

Sedan ska det såklart sägas att bland det vanligaste av allt är att baka in kostnaderna för solcellerna i sitt befintliga bostadslån. Har du utrymme att låna på huset kan du komma ner ordentligt i ränta.

De svenska storbankerna är generellt sett mycket positivt inställda till gröna investeringar i hemmet, som till exempel just solcellsanläggningar.

Solceller är en lönsam investering

Oavsett vilka paneler du väljer eller hur du väljer att finansiera dem så är en sak säker – anläggningen blir i princip alltid lönsam från den första dagen, trots att du alltså betalar en ränta på lånet.

Låter det här spännande? Ge oss chansen att visa hur bra det är för just din villa.

Vi på Solcellen har utarbetat ett nytt system där vi kan erbjuda prisförslag helt utan att komma ut och titta på huset. Vi använder egna program och kommunspecifika solkartor för att ta reda på det vi behöver.

Allt vi behöver från dig är dina kontaktuppgifter och förstås adressen till fastigheten.

Kontakta oss via ett formulär här på hemsidan, via sidan Om Solcellen eller genom ett mejl till intresse@solcellen.nu så återkommer vi med ett prisförslag.

Ja, jag vill ha en bra offert på solceller!

Ja, jag vill ha en offert på solceller!