Köp solceller från Solcellen – Fasta priser på solceller

Köpa solceller? Då är Solcellen det självklara valet. Solcellen har sin bas i Österbybruk mellan Uppsala och Gävle men som ett av Sveriges största solcellsföretag monterar vi givetvis i hela Sverige och det med samma priser oavsett var i Sverige man bor.

Vill du ha en offert direkt? Fyll bara i dina uppgifter så hör vi av oss så snabbt vi kan. Annars, läs mer om våra fantastiska produkter och priser längre ner.

  Solcellens fasta priser på solceller – alltid med tillhörande batteri

  Vi på Solcellen skickar numera alltid med ett batteri till våra solceller. Man kan absolut köpa en solcellsanläggning utan batteri av oss, men då är priset detsamma som om man köper en solcellsanläggning med batteri. Vill man läsa mer om detta kan man med fördel gå till vår infosida om batterier.

  Alla priser som anges är efter grönt teknik-avdrag på 14,55 respektive 48,5 procent. Priserna baseras på att man är två registrerade ägare av fastigheten. Avdraget finns med i 2022 års budget och kommer alltså gälla under 2022.

  Vill du veta vilken anläggning som passar ditt tak bäst? Få ett pris på bara 10 sekunder med hjälp av vår snabbkalkylator.

  Mindre solcellsanläggning till minipris

  Vill man köpa solceller men inte krångla till det alltför mycket. Och utan att gräva ett för stort hål i plånboken. Då är vår anläggning med 20 mattsvarta premiumpaneler från JA Solar ett bra val. En hybridväxelriktare av högsta kvalité med tillhörande smartmätare från Sungrow följer med och givetvis, som till alla våra anläggningar, ett Sungrow batteri. Kort sagt, en solcellsanläggning av absolut högsta klass för ett väldigt humant pris. Installerat och klart av våra duktiga montörer givetvis.

  solceller

  Rejäl solcellsanläggning till ett lagom pris

  Solcellsanläggning med 30 helsvarta premiumpaneler, hybridväxelriktare, smartmätare, och ett stort batteri från Sungrow är vår just nu mest sålda, Anledningen till detta är att den passar väldigt många svenska villatak plus att avkastningen på den blir extremt bra. En stor solcellsanläggning utan att priset skjuter iväg helt enkelt.

  solceller

  Stor anläggning för villa med fantastisk avkastning

  Har man ett lite större villatak man vill sätta solceller på, då passar vår anläggning med 40 paneler ofta väldigt bra. Och framför allt, den uppskattade avkastningen på en så här pass stor anläggning blir fantastisk. Låt solcellerna jobba på dagen, låt batteriet jobba på natten, och var i princip självförsörjande på el under stora delar av året.

  solceller

  Större anläggningar

  41 solcellspaneler är maximalt vad en hybridväxelriktare på 10kW klarar att hantera. Om man är intresserad av en större solcellsanläggning än en med 41 solcellspaneler så finns två alternativ. Man kan använda sig av två hybridväxelriktare, något som är väl så lönsamt i och med avdraget på 48,5% för växelriktare när man köper till ett batteri. Om man gör det valet kan man köpa en anläggning med batteri som har upp till 82 paneler.

  På ännu större anläggningar kan det också vara en god idé att helt enkelt stå över batteriet då lönsamheten av batteriet avtar lite på riktigt stora anläggningar. Därför, låt oss presentera för dig hur prisvärt det kan vara med de olika alternativen. Hör av dig nedan och berätta dina tankar så återkommer vi så fort vi kan.

   Varför är våra priser då så överlägsna?

   Vi ska inte avslöja alla våra hemligheter, men kortfattat kan man säga att vi använder dagens moderna teknik och vi krånglar inte till det. Vi jobbar digitalt, vi lägger inte på mer än vi måste. Vi säljer helt enkelt det vi tror att våra kunder vill ha, inte det som gör att vi kan suga ut mest pengar ur affären.

   Garantier

   Vi har samma garantier på alla våra produkter. Solpanelerna har 12 års garanti och hela 25 års effektgaranti. Växelriktarna har 10 års garanti. Arbetet har också 10 års garanti. Garantierna ligger i leverantörsledet, vilket är en extra säkerhet för dig som kund men det är alltid oss man hör av sig till om något krånglar. Det är vi som löser det med leverantörerna och det är vi som kommer och ser till så att problemet blir löst. Tryggt och enkelt, det är två av våra ledord här på Solcellen.

   Solcellen – Ett av de mer rutinerade solcellsföretagen

   Tryggt är det också att vi är gamla i gemet. Solcellen startades redan 2016 och det gör oss till ett av de tryggaste alternativen i en annars ung bransch. Många försöker men få blir kvar. Solcellen har redan visat att vi är här för att stanna under en lång, lång tid.

   Solcellen säljer bara nyckelfärdigt

   Alla priser som listas på vår hemsida är på nyckelfärdiga solcellsanläggningar, det vill säga, vi sköter allt, från start till mål. Vi säljer, projekterar, monterar, och hanterar all kontakt med nätägaren. Vi är också alltid mycket enkla att nå om du som kund skulle behöva något. Väljer man Solcellen väljer man en bekväm helhetslösning för sin anläggning.

   Tips: Är du lantbrukare och är intresserad av en stor anläggning? Läs mer här.

   Frågor och svar om våra fasta priser

   Varför ger mina paneler mindre produktion än i exempelanläggningen?

   Om man tänker att en solcellspanel som är placerad i rakt söderläge producerar 100% av sin kapacitet så producerar en solcellspanel i ett rakt öst- eller västläge 80%. Således, vetter takytan där panelerna ska monteras åt något annat håll än rakt söderut så sjunker den uppskattade produktionen i beräkningen.

   Varför har ni lägre priser än alla andra?

   Vi vill förstås inte avslöja alla våra hemligheter, men det är samtidigt inte mycket till hokus pokus. Vi krånglar inte till det. Vi håller det enkelt. Vi lurar inte på någon dyr extrautrustning som man inte behöver. Vi gör helst inte platsbesök innan en anläggning är såld. Vi projekterar anläggningarna i detalj först när de är sålda.

   Kort sagt, vi gör det som krävs för att leverera marknadens mest prisvärda solcellsanläggningar, helt utan att tumma på kvalitén på det som vi levererar till våra kunder.

   Varför gör ni inte hembesök?

   Det behövs inte.

   Just hembesök, platsbesök, eller vad man nu kallar det är många företags främsta skrämselpropaganda för att man som kund inte ska välja oss.

   Världen är inne i en digital tidsålder. Våra experter som projekterar solcellsanläggningarna kan få fram all den information vi behöver digitalt.

   Vi tror också att det kan vara okej att skicka några bilder på sitt tak om det gör att solcellsanläggningen blir 10 000 kronor billigare. Så tänker vi. De flesta andra solcellsföretag tänker märkligt nog annorlunda.

   Viktigt också att säga när det gäller detta. Köper man en solcellsanläggning av oss kan man vara hundra procent trygg med att man får sin anläggning korrekt monterad på taket till det pris man accepterar. När man accepterat en offert från oss hamnar ansvaret för att sätta upp anläggningen på oss. Om vi gör något misstag som innebär att montaget blir dyrare, då hamnar den kostnaden alltid på oss.

   Ingår det optimerare i anläggningarna med fasta priser?

   Det gör det inte. Vi säljer numera uteslutande solcellsanläggningar utan optimerare. Anledningen är framför allt priset men också de EMC-störningar som på senare tid gjort att många optimerare säljstoppats av Elsäkerhetsverket. Vi kan helt enkelt inte med gott samvete sälja solcellsanläggningar med optimerare längre. Tur då att optimerare om man frågar oss helt enkelt i stort sett aldrig behövs. Både växelriktare och paneler har blivit så bra att optimerarna kanske inte är utdöende, men vår grundinställning är att man ska undvika dem om man kan. Särskilt nu när det uppkommit en hel del frågetecken kring dem.

   Ingen av anläggningarna passar mig, vad gör jag?

   Vi projekterar varje anläggning som ett unikt objekt, så passar det inte med 20 eller 24 paneler men kanske med 22 paneler, då är det 22 paneler man får offert på från oss. Detsamma gäller om man vill ha en större anläggning än de största av exempelanläggningarna. Vi utför alltid skräddarsydda projekteringar för varje potentiell kund.

   Är den uppskattade avkastningen i offerten garanterad?

   Absolut inte. Ingen vet hur elpriserna kommer utvecklas i framtiden. Vi gissar, precis som alla andra. Vi gissar gärna på att priserna stiger lite grann, för det gör våra produkter mer attraktiva. Alla uppskattningar gällande avkastningen ska dock ses som uppskattningar, något vi alltid är noga med att påpeka.

   Ja, jag vill ha en bra offert på solceller!

   Ja, jag vill ha en offert på solceller!