Köp solceller från Solcellen – Fasta priser på solceller

Köpa solceller? Då är Solcellen det självklara valet. Solcellen har sin bas i Österbybruk mellan Uppsala och Gävle men vi monterar numera i hela Sverige.

Vi har också samma fasta priser oavsett var i Sverige man bor. Om en anläggning har lite högre kostnader beroende på geografisk placering tar vi dessa utökade kostnader. Det tycker vi känns schysst. Var man bor ska inte styra huruvida man kan köpa en lönsam solcellsanläggning eller inte.

Vill du ha en offert direkt? Fyll bara i dina uppgifter så hör vi av oss så snabbt vi kan.

  Är du intresserad av en solcellsanläggning med tillhörande batteri? Läs mer om det här.

  Tips: Missa inte vår solcellskalkylator.

  Alla priser som anges är efter det gröna rotavdraget på 14,55%.

  Solcellens fasta priser på solceller

  Nedan listas några av våra våra mest populära anläggningar. Vilken passar ditt tak bäst? Använd något av kontaktformulären så återkommer vi så snabbt som möjligt med information om just dina förutsättningar och en offert på vad det skulle kosta.

  Om en anläggning som är storleksmässigt mellan anläggningarna vi visar priser på nedan passar ditt tak bäst är det givetvis just den anläggningen du får en offert av oss på. Allt anläggningar ritas upp särskilt för just ditt tak.

  Alla listade priser baseras på att panelerna placeras på en och samma takyta. Vid placering på mer än en takyta eller på två olika byggnader kan en mindre kostnad för detta tillkomma i offerten. Priset som anges i offerten är alltid det pris som gäller.

  Lagom villaanläggning till minimalt pris

  Den här anläggningen med 14 paneler och en produktion på upp till 5000 kwh är vi stolta över. Inte många hushåll i Sverige förbrukar så lite som 5000 kwh per år, men med den här anläggningen kan de allra flesta vara helt självförsörjande på el under sommarmånaderna, och det tycker vi är en fin sak. Ännu finare är att det inte kostar skjortan.

   Lagom anläggning för de allra flesta

   Anläggningen med 18 paneler för 69 900 kronor är en riktig storsäljare. Solceller ska inte vara något som gräver hål i plånboken för åratal framöver och med den här lösningen kan man komma undan ganska bra prismässigt, samtidigt som man producera en stor del av sin elförbrukningen.

   7900 kwh per år för ett riktigt kanonpris

   För några år sedan kostade en genomsnittlig villaanläggning som denna långt över 100 000 kronor och den gör det fortfarande hos många solcellsföretag. Från oss däremot, under 80 000 kronor. 22 paneler passar bra in på väldigt många villatak i Sverige vilket gör denna anläggning till något som passar väldigt många.

   Över den magiska gränsen för under 90 000 kronor

   Nästan oavsett vem man frågar som är intresserad av solceller så är priset för 10 kwp, upp till 10 000 kwh ett mått på vad det egentligen kostar. Nästan ingen kryper under 100 000 kronor för den här storleken på anläggning. Vi på Solcellen, vi kryper under 90 000 kronor, och vi gör det med en panels marginal. Det tycker vi är fantastiskt och vi blir alltid väldigt glada när folk frågar oss hur våra priser egentligen kan vara så överlägsna. Vi svarar alltid samma sak. Visst, vi är prisvärda, men det är inte vi som är billiga. Det är alla andra som är alldeles för dyra.

   12 300 kwh för under 100 000 kronor

   Det är alltid spännande att se vad man faktiskt får i solcellsväg för under 100 000 kronor. På många håll får man inte ens 10 000 kwh per år för det priset. Hos oss på Solcellen får man 12 300 kwh för de pengarna. 34 paneler, med andra ord.

   Större anläggningar

   Vi säljer givetvis större och mycket större anläggningar än de anläggningar upp till 100 000 kronor som vi listar fasta priser på. De större anläggningarna kräver emellertid aningen mer individuell projektering och priserna blir därmed lite mer individuella. Gemensamt för alla våra priser dock, oavsett storlek, de är marknadsöverlägsna. Önskas en större anläggning, kontakta oss nedan så återkommer en specialist till dig så snabbt som möjligt.

    Kolla gärna in vår riktiga prisgaranti som garanterar att man får lägsta pris från oss. Vi duckar inte för material av olika märken eller något sådant. Har någon annan erbjudit en liknande anläggning billigare, då lägger vi oss tusenlappar under det priset.

    Missa inte vårt erbjudande om kompisköp! Läs mer om detta här.

    Varför är våra priser då så överlägsna?

    Vi ska inte avslöja alla våra hemligheter, men kortfattat kan man säga att vi använder dagens moderna teknik och vi krånglar inte till det. På så vis kapar vi våra kostnader och kan sälja samma högkvalitativa produkter som våra kollegor i branschen mycket billigare.

    Garantier

    Vi har samma garantier på alla våra produkter. Solpanelerna har 12 års garanti och hela 25 års effektgaranti. Växelriktarna har 10 års garanti. Arbetet har också 10 års garanti. Garantierna ligger i leverantörsledet, vilket är en extra säkerhet för dig som kund men det är alltid oss man hör av sig till om något krånglar. Det är vi som löser det med leverantörerna och det är vi som kommer och ser till så att problemet blir löst. Tryggt och enkelt, det är två av våra ledord här på Solcellen.

    Solcellen – Ett av de mer rutinerade solcellsföretagen

    Tryggt är det också att vi är gamla i gemet. Solcellen startades redan 2016 och det gör oss till ett av de tryggaste alternativen i en annars ung bransch.

    Nedan visar vi våra fasta priser med ett intervall på 10 000 kronor mellan varje anläggning. Vill man köpa ett annat antal paneler än de anläggningar vi listar är det givetvis det man får offert på. Våra tekniker ritar alltid upp alla anläggningar utifrån just det tak som gäller för anläggningen. Priset justeras förstås också efter antalet paneler.

    Solcellen säljer bara nyckelfärdigt

    Alla priser som listas på vår hemsida är på nyckelfärdiga anläggningar, det vill säga, vi sköter allt, från start till mål. Vi säljer, projekterar, monterar, och hanterar all kontakt med nätägaren. Vi är också alltid mycket enkla att nå om du som kund skulle behöva något. Väljer man Solcellen väljer man en bekväm helhetslösning för sin anläggning.

    Tips: Är du lantbrukare och är intresserad av en stor anläggning? Läs mer här.

    Frågor och svar om våra fasta priser

    Varför ger mina paneler mindre produktion än i exempelanläggningen?

    Om man tänker att en solcellspanel som är placerad i rakt söderläge producerar 100% av sin kapacitet så producerar en solcellspanel i ett rakt öst- eller västläge 80%. Således, vetter takytan där panelerna ska monteras åt något annat håll än rakt söderut så sjunker den uppskattade produktionen i beräkningen.

    Varför har ni lägre priser än alla andra?

    Vi vill förstås inte avslöja alla våra hemligheter, men det är samtidigt inte mycket till hokus pokus. Vi krånglar inte till det. Vi håller det enkelt. Vi lurar inte på någon dyr extrautrustning som man inte behöver. Vi gör helst inte platsbesök innan en anläggning är såld. Vi projekterar anläggningarna i detalj först när de är sålda. Vi har bara ett kontor och inte mer kontorspersonal än vi behöver.

    Kort sagt, vi gör det som krävs för att leverera marknadens mest prisvärda solcellsanläggningar, helt utan att tumma på kvalitén på det som vi levererar till våra kunder.

    Varför gör ni inte hembesök?

    Vi gör hembesök, om det behövs.

    Just hembesök, platsbesök, eller vad man nu kallar det är många företags främsta skrämselpropaganda för att man som kund inte ska välja de mer prisvärda leverantörerna.

    Nio gånger av tio behövs inget hembesök innan anläggningen ska monteras. Våra experter som projekterar anläggningarna samlar in information digitalt med hjälp av våra kunder istället.

    Vi tror att det kan vara okej att skicka några bilder på sitt tak om det gör att solcellsanläggningen blir 10 000 kronor billigare. Så tänker vi. De flesta andra tänker märkligt nog annorlunda.

    Viktigt också att säga när det gäller detta. Köper man en anläggning av oss kan man vara hundra procent trygg med att man får sin anläggning korrekt monterad på taket till det pris man accepterar. När man accepterat en offert från oss hamnar ansvaret för att sätta upp anläggningen på oss. Om vi gör något misstag som innebär att montaget blir dyrare, då hamnar den kostnaden alltid på oss.

    Ingår det optimerare i anläggningarna med fasta priser?

    Det gör det inte. Vi säljer numera inte uteslutande, men klart övervägande, anläggningar utan optimerare. Anledningen är framför allt priset. Anläggningar med optimerare blir tiotusentals kronor dyrare, men kanske ännu mer, optimerare behövs numera väldigt sällan för att anläggningen ska prestera så bra som möjligt. Både växelriktare och paneler har blivit så bra att optimerarna kanske inte är utdöende, men vår grundinställning är att man ska undvika dem om man kan.

    Ingen av anläggningarna passar mig, vad gör jag?

    Vi projekterar varje anläggning som ett unikt objekt, så passar det inte med 20 eller 24 paneler men kanske med 22 paneler, då är det 22 paneler man får offert på från oss. Detsamma gäller om man vill ha en större anläggning än de största av exempelanläggningarna. Vi utför alltid skräddarsydda projekteringar för varje potentiell kund.

    Är den uppskattade avkastningen garanterad?

    Absolut inte. Ingen vet hur elpriserna kommer utvecklas i framtiden. Vi gissar, precis som alla andra. Vi gissar gärna på att priserna stiger lite grann, för det gör våra produkter mer attraktiva. Alla uppskattningar gällande avkastningen ska dock ses som uppskattningar, något vi alltid är noga med att påpeka.

    Ja, jag vill ha en bra offert på solceller!

    Ja, jag vill ha en offert på solceller!