Fasta priser på solceller

Solcellen är ett av Sveriges bäst säljande solcellsföretag. Vi siktar på att montera över 1000 villaanläggningar under 2021.

Du kanske undrar varför vi har en lite enklare hemsida än våra konkurrenter.

Det är helt i sin ordning. Vi krånglar nämligen inte till det. Vi fokuserar på att leverera så lönsamma solcellsanläggningar som det bara är möjligt, ingenting annat.

 • Solcellen är rikstäckande och alla priser nedan gäller således i hela Sverige. Om ett geografiskt läge innebär en merkostnad för oss tar vi den kostnaden. Det ska inte spela någon roll var man bor.
 • Vi projekterar givetvis alla anläggningar individuellt. Är det 22, 37, eller 43 paneler som passar taket är det också vad vi offererar.
 • Vi monterar inte på papptak eller eternittak. Vi säljer heller inte batterier, något man kan läsa mer om här.

Just nu – superanläggning till minipris

Vi på Solcellen älskar att spränga gränser. Just nu har vi satt ihop denna jätteanläggning till ett pris som man knappast kan drömma om att få någon annanstans. Upp till 15 000 kwh per år i produktion för under 109 000 kronor. Erbjudandet gäller under en begränsad tid.

Solcellen säljer marknadens mest lönsamma solcellsanläggningar

Vill du köpa en anläggning? Eller bara få en offert att jämföra med? Skicka dina uppgifter nedan så återkommer vi så fort vi kan.

  Tips: Missa inte vår solcellskalkylator.

  Kolla gärna in vår riktiga prisgaranti som garanterar att man får lägsta pris från oss. Vi duckar inte för material av olika märken eller något sådant. Har någon annan erbjudit en liknande anläggning billigare, då lägger vi oss tusenlappar under det priset.

  Alla priser som anges är efter det gröna rotavdraget på 14,55%.

  Här listas våra mest populära anläggningar. Vilken passar ditt tak bäst? Använd något av kontaktformulären så återkommer vi så snabbt som möjligt med information om just dina förutsättningar och en offert på vad det skulle kosta.

  Nedan presenterar vi våra anläggningar lite närmare.

  16 paneler – upp till 5200 kwh per år

  Anläggningen med 16 paneler får plats på i princip alla svenska villatak. Avkastningen på denna anläggning kan bli så bra som drygt 13%. Man behöver alltså inte ha ett stort tak för att spara pengar på solceller. 16 paneler räcker utmärkt.

  Tips: Vill du nå oss på telefon? Vi finns tillgängliga under kontorstid på 0295 201 01.

  20 paneler – upp till 6500 kwh per år

  Anläggningen med 20 paneler är vår absolut mest sålda. Panelerna placeras ofta i två rader om 10 i varje rad. Humant pris, passar väldigt många, och en potentiell avkastning på nästan 14%. Vi förstår att denna anläggning är populär.

   26 paneler – upp till 8500 kwh per år

   Ganska stor anläggning detta men fortfarande med ett litet pris. Köper man en anläggning med 26 paneler från oss kan man komma upp i en avkastning på nästan 16%. Det tycker vi är fantastiskt.

   32 paneler – upp till 10 400 kwh per år

   90 000 kronor är en slant, men över 17% avkastning är också helt fantastiskt. Hur bra avkastningen blir på solceller kommer styras av framtidens elpriser men att det finns några andra investeringar som är lika säkra och bra som solceller, det tror i alla fall inte vi på Solcellen. Får du plats med denna anläggning? Låt oss titta på det. Använd något av formulären på sidan för att komma i kontakt med oss eller ring under kontorstid, 0295 201 01.

   Och du, förutom att hjälpa plånboken så blir du en riktig miljöhjälte när du köper din gröna, rena solcellsanläggning. Det tycker vi är en fantastisk bonus.

   40 paneler – upp till 13 000 kwh per år

   Hur mycket produktion man får för 100 000 kronor är det kanske enklaste riktmärket för att jämföra priser på solceller. Vissa av våra konkurrenter kan lyckas få upp 10 000 kwh per år för detta pris. Vissa ligger fortfarande kvar under den gränsen. Vi på Solcellen, vi har nu sprängt 13 000 kwh-gränsen per år för under 100 000 kronor. Den uppskattade avkastningen? Nästan 20%.

   Vi gör inga hembesök. Vi lurar inte på någon teknik man inte behöver. Vi krånglar inte till det. Det är vårt sätt att vara så överlägsna som vi är prismässigt.

   45 paneler – upp till 14 600 kwh per år

   Om man vill ha en uppskattad avkastning på över 20%, då ska man försöka pressa upp den här anläggning med 45 paneler på taket. Vi ska vara ärliga, det är svårt att få upp den här anläggningen i ett rakt söderläge på ett villatak. Men kanske har du en lada, ett uthus, eller har ett tak i öst/väst-läge där du kan använda hela taket? Då är en såhär pass stor anläggning ett fantastiskt alternativ.

   För en pricksäker offert, fyll i dina uppgifter nedan.

    Tips: Är du lantbrukare och är intresserad av en stor anläggning? Läs mer här.

    Frågor och svar om våra fasta priser

    Varför ger mina paneler mindre produktion än i exempelanläggningen?

    Om man tänker att en solcellspanel som är placerad i rakt söderläge producerar 100% av sin kapacitet så producerar en solcellspanel i ett rakt öst- eller västläge 80%. Således, vetter takytan där panelerna ska monteras åt något annat håll än rakt söderut så sjunker den uppskattade produktionen i beräkningen.

    Varför använder ni paneler med låg effekt i exempelanläggningarna?

    Vi anser att solcellsbranschen har hamnat lite snett. Under åren har fokus mer och mer flyttats till att kunna uppvisa det flashigaste materialet snarare än att erbjuda anläggningar med så bra avkastning som möjligt.

    Vi har liksom alla andra tillgång till i princip alla solcellspaneler och växelriktare som finns på marknaden, men vi väljer det material som är mest prisvärt. Vi väljer växelriktare som är lika bra som de dyrare varianterna och ännu mer, vi använder gärna paneler med 320W istället för paneler med över 400W.

    För oss är priset per watt det överlägset viktigaste, och som materialpriserna ser ut just nu är panelerna med 320W väldigt mycket billigare per watt än panelerna med över 400W.

    Vad skiljer då mellan en panel på 320W och en panel på exempelvis 430W?

    Mycket enkelt. Storleken.

    Panelen i exempelanläggningarna är en Suntech 320W. Exakt samma panel, men större varianter, finns i Suntech 360W och Suntech 430W. Samma panel, samma effekt för storleken, men medan 320W-panelen är 168 cm hög är de andra två närmare respektive över två meter höga.

    Vi tittar på priset per watt. Därför använder vi just nu mest de mindre panelerna. Vi tror att det är vad våra kunder vill.

    Önskar du offert på en panel med högre effekt? Bara att kontakta oss. Vi säljer mer än gärna dessa paneler. Det blir några tusenlappar dyrare att komma upp i samma produktion som med 320w-panelen, men vill man betala detta. Inga problem för oss.

    Varför har ni lägre priser än alla andra?

    Vi vill förstås inte avslöja alla våra hemligheter, men det är samtidigt inte mycket till hokus pokus. Vi krånglar inte till det. Vi håller det enkelt. Vi lurar inte på någon dyr extrautrustning som man inte behöver. Vi gör helst inte platsbesök innan en anläggning är såld. Vi projekterar anläggningarna i detalj först när de är sålda. Vi har bara ett kontor och inte mer kontorspersonal än vi behöver.

    Kort sagt, vi gör det som krävs för att leverera marknadens mest prisvärda solcellsanläggningar, helt utan att tumma på kvalitén på det som vi levererar till våra kunder.

    Varför gör ni inte hembesök?

    Vi gör hembesök, om det behövs.

    Just hembesök, platsbesök, eller vad man nu kallar det är många företags främsta skrämselpropaganda för att man som kund inte ska välja de mer prisvärda leverantörerna.

    Nio gånger av tio behövs inget hembesök innan anläggningen ska monteras. Våra experter som projekterar anläggningarna samlar in information digitalt med hjälp av våra kunder istället.

    Vi tror att det kan vara okej att skicka några bilder på sitt tak om det gör att solcellsanläggningen blir 10 000 kronor billigare. Så tänker vi. De flesta andra tänker märkligt nog annorlunda.

    Viktigt också att säga när det gäller detta. Köper man en anläggning av oss kan man vara hundra procent trygg med att man får sin anläggning korrekt monterad på taket till det pris man accepterar. När man accepterat en offert från oss hamnar ansvaret för att sätta upp anläggningen på oss. Om vi gör något misstag som innebär att montaget blir dyrare, då hamnar den kostnaden alltid på oss.

    Ingår det optimerare i anläggningarna med fasta priser?

    Det gör det inte. Vi säljer numera inte uteslutande, men klart övervägande, anläggningar utan optimerare. Anledningen är framför allt priset. Anläggningar med optimerare blir tiotusentals kronor dyrare, men kanske ännu mer, optimerare behövs numera väldigt sällan för att anläggningen ska prestera så bra som möjligt. Både växelriktare och paneler har blivit så bra att optimerarna kanske inte är utdöende, men vår grundinställning är att man ska undvika dem om man kan.

    Ingen av anläggningarna passar mig, vad gör jag?

    Vi projekterar varje anläggning som ett unikt objekt, så passar det inte med 20 eller 24 paneler men kanske med 22 paneler, då är det 22 paneler man får offert på från oss. Detsamma gäller om man vill ha en större anläggning än de största av exempelanläggningarna. Vi utför alltid skräddarsydda projekteringar för varje potentiell kund.

    Är den uppskattade avkastningen garanterad?

    Absolut inte. Ingen vet hur elpriserna kommer utvecklas i framtiden. Vi gissar, precis som alla andra. Vi gissar gärna på att priserna stiger lite grann, för det gör våra produkter mer attraktiva. Alla uppskattningar gällande avkastningen ska dock ses som uppskattningar, något vi alltid är noga med att påpeka.

    Ja, jag vill ha en bra offert på solceller!

    Ja, jag vill ha en offert på solceller!