Solceller från Solcellen – Fasta priser på solceller

Köpa solceller? Då är Solcellen det självklara valet. Solcellen har sin bas i Österbybruk mellan Uppsala och Gävle men som ett av Sveriges största solcellsföretag monterar vi givetvis i hela Sverige. Självklart med samma priser oavsett var i Sverige man bor.

Vill du att vi ringer upp dig och pratar om solceller? Våra tekniker är redo att prata med dig.

Just nu: Vi har precis bytt till en ny, kraftfullare panel. Hela 395W är vår nya solcellspanel från JA Solar på. Vi har än så länge gjort denna uppgradering helt utan att höja våra priser.

Vill du ha en offert direkt istället? Det går alldeles utmärkt. Oftast har du den på din mail inom ett par dagar.

Därför ska du välja Solcellen

Vi försöker alltid förenkla. Därför har vi gjort en liten uppspaltning av vad som är skillnaden mellan Solcellen och andra, vanliga solcellsföretag. Det finns ju mycket att välja på därute, det vet vi. Därför har vi sett till att skapa oss en tydlig profil. En profil som säger att vi ska sälja Sveriges mest lönsamma solcellsanläggningar. Helt utan krångel. Helt utan onödig extrautrustning. Och självklart utan att priserna sticker iväg.

Vi gör allt det där. Och så skickar vi med ett stort batteri så man kan lagra sin egenproducerade el och det som standard.

Det tycker vi är bra, och därför tycker vi att man ska välja just oss på Solcellen.

solceller

Solcellens fasta priser på solceller – Nu med mycket större batteri!

Vi har nu lagt till ytterligare en batterimodul som standard vilket gör att vårt batteri som vi skickar med till våra solcellsanläggningar nu är på nästan 13 kWh. Detta för att det helt enkelt gör anläggningen mer lönsam då man med större batteri kan använda ännu mer av sin egenproducerade el.

solceller

Alla priser som anges är efter grönt teknik-avdrag på 14,55 respektive 48,5 procent. Priserna baseras på en standardinstallation samt att man är två registrerade ägare av fastigheten. Avdraget finns med i 2022 års budget och kommer alltså gälla under 2022.

Click or drag a file to this area to upload.

Vill du veta vilken anläggning som passar ditt tak bäst? Få ett pris på bara 10 sekunder med hjälp av vår snabbkalkylator.

Mindre solcellsanläggning till minipris

Vill man komma igång med solceller men det utan att gräva ett stort hål i plånboken, då är det en god idé att göra så här. Man behöver inte proppa sitt tak fullt med paneler utan man kan ta det lugnt, det är inget fel i det. Åtta stycken av våra 395W mattsvarta premiumpaneler från JA Solar funkar utmärkt och det får förstås plats i princip oavsett hur taket ser ut. En annan bra sak med att köpa en mindre solcellsanläggning med batteri är att man utnyttjar det gröna teknik-avdraget som finns att tillgå till max. Förutsättningarna för att få avdraget är att man köper en komplett solcellsanläggning, inklusive montage. Om man dessutom lägger till ett batteri så får man 48,5% avdrag på batteriet, växelriktaren, och installationen av dessa komponenter. På övriga komponenter får man 14,55% avdrag. Med få paneler hamnar en väldigt stor del av anläggningen på den högre avdragssatsen och det är förstås ekonomiskt fördelaktigt.

solceller

Genomsnittlig solcellsanläggning för villa till attraktivt pris

Solcellsanläggning med 18 mattsvarta premiumpaneler, hybridväxelriktare, smartmätare, och ett stort batteri från Sungrow är vår just nu mest sålda, Anledningen till detta är att den passar väldigt många svenska villatak plus att avkastningen på den blir extremt bra. En stor solcellsanläggning utan att priset skjuter iväg helt enkelt.

solceller

Stor solcellsanläggning för villa med fantastisk avkastning

Har man ett lite större villatak man vill sätta solceller på, då passar vår solcellsanläggning med 27 paneler ofta väldigt bra. Och framför allt, den uppskattade avkastningen på en så här pass stor anläggning blir fantastisk. Låt solcellerna jobba på dagen, låt batteriet jobba på natten, och var i princip självförsörjande på el under stora delar av året.

solceller

Större anläggningar

38 solcellspaneler är maximalt vad en hybridväxelriktare på 10kW klarar att hantera. Om man är intresserad av en större solcellsanläggning än en med 38 solcellspaneler så finns två alternativ. Man kan använda sig av två hybridväxelriktare, något som är väl så lönsamt i och med avdraget på 48,5% för växelriktare när man köper till ett batteri. Om man gör det valet kan man köpa en anläggning med batteri som har upp till 76 paneler.

På ännu större anläggningar kan det också vara en god idé att helt enkelt stå över batteriet då lönsamheten av batteriet avtar lite på riktigt stora anläggningar. Därför, låt oss presentera för dig hur prisvärt det kan vara med de olika alternativen. Hör av dig nedan och berätta dina tankar så återkommer vi så fort vi kan.

Click or drag a file to this area to upload.

Varför är era priser så bra?

Vi ska inte avslöja alla våra hemligheter, men kortfattat kan man säga att vi använder dagens moderna teknik och vi krånglar inte till det. Vi jobbar digitalt, vi lägger inte på mer än vi måste. Vi säljer helt enkelt det vi tror att våra kunder vill ha, inte det som gör att vi kan suga ut mest pengar ur affären.

Varför ändrar ni priserna hela tiden?

Många noterar att vi ändrar våra priser varje vecka, ibland till och med flera dagar i rad. Det enkla svaret är att det gör nog våra kollegor i branschen också, det är bara det att vi är de enda som helt öppet visar våra fasta priser. Det lite mer uttömmande svaret är att vill man vara så prisvärd som vi vill vara, då måste man vara beredd att röra sig snabbt och smidigt med priserna för att hela tiden ligga rätt. Priserna på elektronik i allmänhet och solcellsmaterial i synnerhet har rört sig mycket det senaste halvåret vilket gjort det till en utmaning att hela tiden ligga rätt i pris. För att ge oss själva bästa möjliga förutsättningar ändrar vi därför våra priser ofta. Viktigt dock. Priset i din offert, som gäller i 30 dagar, står sig alltid under den tiden. Så det pris du får på din offert är det pris som gäller, även om vi hinner ändra våra priser under tiden.

Hur är garantierna?

Vi har samma garantier på alla våra produkter. Solpanelerna har 12 års garanti och hela 25 års effektgaranti. Växelriktarna har 10 års garanti. Arbetet har också 10 års garanti. Garantierna ligger i leverantörsledet, vilket är en extra säkerhet för dig som kund men det är alltid oss man hör av sig till om något krånglar. Det är vi som löser det med leverantörerna och det är vi som kommer och ser till så att problemet blir löst. Tryggt och enkelt, det är två av våra ledord här på Solcellen.

Är Solcellen nystartat?

Tryggt är det också att vi är gamla i gemet. Solcellen startades redan 2016 och det gör oss till ett av de tryggaste alternativen i en annars ung bransch. Många försöker men få blir kvar. Solcellen har redan visat att vi är här för att stanna under en lång, lång tid.

Kan man köpa bara materialet av er?

Alla priser som listas på vår hemsida är på nyckelfärdiga solcellsanläggningar, det vill säga, vi sköter allt, från start till mål. Vi säljer, projekterar, monterar, och hanterar all kontakt med nätägaren. Vi är också alltid mycket enkla att nå om du som kund skulle behöva något. Väljer man Solcellen väljer man en bekväm helhetslösning för sin anläggning. Vi säljer alltså inte enbart materialet.

Tips: Är du lantbrukare och är intresserad av en stor anläggning? Läs mer här.

Varför ger mina paneler mindre produktion än i exempelanläggningen?

Om man tänker att en solcellspanel som är placerad i rakt söderläge producerar 100% av sin kapacitet så producerar en solcellspanel i ett rakt öst- eller västläge 80%. Således, vetter takytan där panelerna ska monteras åt något annat håll än rakt söderut så sjunker den uppskattade produktionen i beräkningen.

Varför gör ni inte hembesök?

Det behövs inte.

Just hembesök, platsbesök, eller vad man nu kallar det är många företags främsta skrämselpropaganda för att man som kund inte ska välja oss.

Världen är inne i en digital tidsålder. Våra experter som projekterar solcellsanläggningarna kan få fram all den information vi behöver digitalt.

Vi tror också att det kan vara okej att skicka några bilder på sitt tak om det gör att solcellsanläggningen blir 10 000 kronor billigare. Så tänker vi. De flesta andra solcellsföretag tänker märkligt nog annorlunda.

Ingår det optimerare i anläggningarna med fasta priser?

Det gör det inte. Vi säljer numera uteslutande solcellsanläggningar utan optimerare. Anledningen är framför allt priset men också de EMC-störningar som på senare tid gjort att många optimerare säljstoppats av Elsäkerhetsverket. Vi kan helt enkelt inte med gott samvete sälja solcellsanläggningar med optimerare längre. Tur då att optimerare om man frågar oss helt enkelt i stort sett aldrig behövs. Både växelriktare och paneler har blivit så bra att optimerarna kanske inte är utdöende, men vår grundinställning är att man ska undvika dem om man kan. Särskilt nu när det uppkommit en hel del frågetecken kring dem.

Ingen av anläggningarna passar mig, vad gör jag?

Vi projekterar varje anläggning som ett unikt objekt, så passar det inte med 20 eller 24 paneler men kanske med 22 paneler, då är det 22 paneler man får offert på från oss. Detsamma gäller om man vill ha en större anläggning än de största av exempelanläggningarna. Vi utför alltid skräddarsydda projekteringar för varje potentiell kund.

Är den uppskattade avkastningen i offerten garanterad?

Absolut inte. Ingen vet hur elpriserna kommer utvecklas i framtiden. Vi gissar, precis som alla andra. Vi gissar gärna på att priserna stiger lite grann, för det gör våra produkter mer attraktiva. Alla uppskattningar gällande avkastningen ska dock ses som uppskattningar, något vi alltid är noga med att påpeka.