Fasta priser på solceller

Solceller utan krångel till ett attraktivt pris.

Kom igång med solceller från Solcellen

Vill du ha snabb service? Vi har byggt upp vår kapacitet på säljsidan kraftigt. Under kontorstider på vardagar ringer vi oftast upp dig inom en timme.

Nu ännu mer lönsamt att investera i solceller

Från och med den första januari 2023 höjs avdraget för grön teknik från 15% till 20%. Om man ska förklara det på enklast möjliga vis så innebär det att 20% dras av från hela fakturan när man köper en nyckelfärdig solcellsanläggning. Avdraget finns med i budgeten för 2023 och kommer således gälla under hela 2023.

Avdraget sker automatiskt på din offert/faktura. Det enda du behöver tänka på är att du själv är ansvarig för att säkerställa att du är berättigad avdraget samt vara medveten om att maximalt avdrag per person och fastighet är 50 000 kronor. 

solceller
Vill du ha en skräddarsydd offert?

Beskriv dina behov så designar vi den optimala anläggningen för dig

Vill du att vi ringer upp dig?

Lämna ditt telefonnummer så ringer en solcellsexpert och svarar på alla dina frågor.

Våra solcellspaket

Fasta priser – Installerat och klart
Vi skräddarsyr alltid en anläggning för just ditt tak med det antal paneler du önskar. 

Normal solcellsanläggning

130000:-

18 premiumpaneler inklusive allt

Mattsvarta JA SOLAR 365W 

Ingår alltid i våra paket

  • Nyckelfärdigt – Allt material samt all installation 
  • App för övervakning av solcellerna i mobilen 
  • 25, 12, 10 års garanti

Installerat och klartUpp till 6500 kWh per år.

Normal solcellsanläggning som passar alla tak

Solcellsanläggningen med 18 paneler passar nästan alla svenska villatak. Produktionen på upp till 6500 kWh per år ger också ett skönt tillskott i plånboken där besparingen varje år bör vara över 10 000 kronor. 

Större solcellsanläggning

166000:-

28 premiumpaneler inklusive allt

Mattsvarta JA SOLAR 365W 

Ingår alltid i våra paket

  • Nyckelfärdigt – Allt material och all installation
  • App för övervakning av solcellerna i mobilen
  • 25, 12, 10 års garanti

Installerat och klartUpp till 10000 kWh per år.

Större solcellsanläggning som kan ge en hel årsförbrukning

Solcellsanläggningen med 28 paneler kan ge en svensk villa en hel årsförbrukning med sina uppskattningsvis 10 000 kWh i rakt söderläge. Besparingen med denna anläggning blir årligen tiotusentals kronor. 

Stort solcellspaket

210000:-

40 premiumpaneler inklusive allt

Mattsvarta JA SOLAR 365W 

Ingår alltid i våra paket

  • Nyckelfärdigt – Allt material och all installation
  • App för övervakning av solcellerna i mobilen
  • 25, 12, 10 års garanti

Installerat och klartUpp till 15000 kWh per år

Stor solcellsanläggning med fantastisk avkastning

Vill man få tillbaka pengarna man investerar i solceller så snabbt som möjligt är det något sådant här man ska titta på. Solcellsanläggningen med 40 paneler kan med perfekta förutsättningar producera upp till 15 000 kWh. Detta är ungefär vad en genomsnittlig svensk villa gör av med på ett helt år. 

Alla priser som anges är efter avdrag för grön teknik* på 20%. Priserna baseras på en standardinstallation. Alla priser baseras på att panelerna placeras på en och samma takyta. Önskar man som kund få panelerna placerade på flera olika takytor kan ett tillägg ovanpå de fasta priserna tillkomma i offerten. 

*Avdraget finns med i 2023 års budget och kommer alltså gälla under 2023.

Intresseanmälan

Vill du veta mer om solceller eller hur vi kan hjälpa dig spara stora pengar på din elräkning?
Fyll i din intresseanmälan nedan så kontaktar vi dig och svarar på alla dina frågor.

Step 1 of 2

Övrig information

Inget nedan är obligatoriskt men det hjälper oss lämna bättre priser och en tydligare offert.
*Hur många ni är som äger fastigheten påverkar hur mycket grönt bidrag ni kan få och påverkar offerten vi skickar.
Click or drag a file to this area to upload.

Varför är era priser så bra?

Vi ska inte avslöja alla våra hemligheter, men kortfattat kan man säga att vi använder dagens moderna teknik och vi krånglar inte till det. Vi jobbar digitalt, vi lägger inte på mer än vi måste. Vi säljer helt enkelt det vi tror att våra kunder vill ha, inte det som gör att vi kan suga ut mest pengar ur affären.

Varför ändrar ni priserna hela tiden?

Många noterar att vi ändrar våra priser, ibland varje vecka. Det enkla svaret är att det gör nog våra kollegor i branschen också, det är bara det att vi är de enda som helt öppet visar våra fasta priser. Det lite mer uttömmande svaret är att vill man vara så prisvärd som vi vill vara, då måste man vara beredd att röra sig snabbt och smidigt med priserna för att hela tiden ligga rätt. Priserna på elektronik i allmänhet och solcellsmaterial i synnerhet har rört sig mycket det senaste halvåret vilket gjort det till en utmaning att hela tiden ligga rätt i pris. För att ge oss själva bästa möjliga förutsättningar ändrar vi därför våra priser ofta. Viktigt dock. Priset i din offert, som gäller i 14 dagar, står sig alltid under den tiden. Så det pris du får på din offert är det pris som gäller, även om vi hinner ändra våra priser under tiden.

Hur är garantierna?

Vi har samma garantier på alla våra produkter. Solpanelerna har 12 års garanti och hela 25 års effektgaranti. Växelriktarna har 10 års garanti. Arbetet har också 10 års garanti. Garantierna ligger i leverantörsledet, vilket är en extra säkerhet för dig som kund men det är alltid oss man hör av sig till om något krånglar. Det är vi som löser det med leverantörerna och det är vi som kommer och ser till så att problemet blir löst. Tryggt och enkelt, det är två av våra ledord här på Solcellen.

Är Solcellen nystartat?

Tryggt är det också att vi är gamla i gemet. Solcellen startades redan 2016 och det gör oss till ett av de tryggaste alternativen i en annars ung bransch. Många försöker men få blir kvar. Solcellen har redan visat att vi är här för att stanna under en lång, lång tid.

Kan man köpa bara materialet av er?

Alla priser som listas på vår hemsida är på nyckelfärdiga solcellsanläggningar, det vill säga, vi sköter allt, från start till mål. Vi säljer, projekterar, monterar, och hanterar all kontakt med nätägaren. Vi är också alltid mycket enkla att nå om du som kund skulle behöva något. Väljer man Solcellen väljer man en bekväm helhetslösning för sin anläggning. Vi säljer alltså inte enbart materialet.

Tips: Är du lantbrukare och är intresserad av en stor anläggning? Läs mer här. 

Varför ger mina paneler mindre produktion än i exempelanläggningen?

Om man tänker att en solcellspanel som är placerad i rakt söderläge producerar 100% av sin kapacitet så producerar en solcellspanel i ett rakt öst- eller västläge 80%. Således, vetter takytan där panelerna ska monteras åt något annat håll än rakt söderut så sjunker den uppskattade produktionen i beräkningen.

Varför gör ni inte hembesök?

Det behövs inte.
Just hembesök, platsbesök, eller vad man nu kallar det är många företags främsta skrämselpropaganda för att man som kund inte ska välja oss.
Världen är inne i en digital tidsålder. Våra experter som projekterar solcellsanläggningarna kan få fram all den information vi behöver digitalt.

Vi tror också att det kan vara okej att skicka några bilder på sitt tak om det gör att solcellsanläggningen blir 10 000 kronor billigare. Så tänker vi. De flesta andra solcellsföretag tänker märkligt nog annorlunda.

Ingår det optimerare i anläggningarna med fasta priser?

Nej, inte som standard. Däremot säljer vi solcellsanläggningar med SolarEdge växelriktare och optimerare i händelse av att detta särskilt efterfrågas av kund alternativt att vi anser att det är det bästa alternativet. I 95% av fallen anser vi dock att optimerare inte behövs men i undantagsfall. Som om det förekommer en kraftig skuggning eller många små olika takytor så är optimerare att fint alternativ till att annars inte få upp några solceller alls. Vi listar inga fasta priser med optimerare, men kontakta gärna din säljare för att få en skräddarsydd offert för just din fastighet.

Ingen av anläggningarna passar mig, vad gör jag?

Vi projekterar varje anläggning som ett unikt objekt, så passar det inte med 20 eller 24 paneler men kanske med 22 paneler, då är det 22 paneler man får offert på från oss. Detsamma gäller om man vill ha en större anläggning än de största av exempelanläggningarna. Vi utför alltid skräddarsydda projekteringar för varje potentiell kund.

Är den uppskattade avkastningen i offerten garanterad?

Absolut inte. Ingen vet hur elpriserna kommer utvecklas i framtiden. Vi gissar, precis som alla andra. Vi gissar gärna på att priserna stiger lite grann, för det gör våra produkter mer attraktiva. Alla uppskattningar gällande avkastningen ska dock ses som uppskattningar, något vi alltid är noga med att påpeka.

Gratis skräddarsydd offert

Vi designar en optimal anläggning helt utifrån dina behov och din fastighets förutsättningar. 

Priset blir inte högre och det medför inga extra kostnader.