Solcellstestet – Fast budget

Vi är kanske ensamma om detta, vi vet inte. Men vi anser att solcellsbranschen handlar alldeles för mycket om fokus på att trycka upp solceller på varje liten millimeter av villataket. Absolut, ofta är det så att en solcellsanläggning blir mer lönsam ju större den är, men det stämmer inte alltid och framför allt, man tänker ju aldrig såhär annars.

Inte köper man en hel pall med mjöl i matbutiken bara för att det kanske blir mer lönsamt i längden om priset råkar vara lågt? Nej, man köper den mängd mjöl man behöver och som passar ens budget. Överdriven jämförelse, absolut. Det är inte samma sak. Men det finns fler sätt att jämföra. Tittar man till sitt eget konsumtionsbeteende kommer man ganska snabbt fram till att man väldigt sällan köper så mycket som det bara går av något. Man fokuserar allt som oftast på vad det får kosta, och anpassar sedan valet av produkt efter det.

Vi på Solcellen vill uppmuntra till att inte köpa en större solcellsanläggning än vad man egentligen vill betala för. Därför har vi tagit fram två anläggningar som nästan alla svenska villaägare kan välja och få upp på sina tak. Vi har tagit dessa anläggningar, använt oss av våra marknadsöverlägsna priser, och sedan dessutom lagt på en grym rabatt om 3000 kronor.

Någon hake? Inte överhuvudtaget, mer än att man få får välja just den här storleken på anläggning. Vi kan hoppa över ett led i processen och projektera solcellsanläggningen i detalj först när den är såld. Det sparar oss lite tid och pengar, men framför allt handlar detta om att vi vill uppmuntra till just detta. Att inte gapa efter för mycket, utan välja en solcellsanläggning som känns rimlig och enkel att köpa.

Solcellstestet närmar sig sitt slut. Avslutningsvis, vill du veta hur det går till att köpa en solcellsanläggning från oss på Solcellen?