Köpa solceller – Så går det till

Vad kul att du vill låta oss berätta hur det går till att köpa solceller från oss på Solcellen.

Allt börjar med att man fyller i en intresseanmälan. Vi har olika formulär över hela vår hemsida och vi lägger ett här också. Fyll gärna i dina uppgifter så är processen genast igång.

[contact-form-7 id=”3330″ title=”Formulär april 2021 batteri”]

När man fyllt i sin intresseanmälan så kan vi börja jobba.

Vi tar emot uppgifterna, lägger in dem i vårt system, och en av våra rådgivare får på sitt bord att ta sig an det hela.

Med hjälp av uppgifterna i din intresseanmälan börjar rådgivaren titta på husets förutsättningar. Att titta på översiktsbilder är den viktigaste delen i detta och om det inte är några konstigheter kan vi rita upp en solcellsanläggning som skulle passa taket direkt.

Eftersom vi på Solcellen bara använder oss av fasta priser får vi när anläggningen är uppritad direkt fram ett pris på den. Det gör att vi snabbt kan skicka layouten på den möjliga solcellsanläggningen samt en offert på vad det skulle kosta direkt till din mailadress.

Därefter ligger bollen egentligen hos dig.

Du får kontaktuppgifter till rådgivaren i mailet och om du vill ha ytterligare rådgivning, eller vill ändra något i layouten som du fått skickad till dig är det bara att höra av dig via mail eller telefon. Behöver något korrigeras gör vi förstås det och du får en ny layout med tillhörande offert.

Om du vill acceptera din offert för du det enkelt via fysisk påskrift eller mail.

Så fort en offert accepteras går ärendet vidare till vår projekteringsavdelning där allt kontrolleras mer ingående så att inga icke korrekta anläggningar går ut för montage. I detta skede uppskattar vi alltid ifall du som kund kan bidra med att lämna lite information om taket samt eventuellt skicka ett par bilder till våra projektörer. Detta hjälper mycket för att få projekteringen så vattentät som det bara är möjligt. I detta skede görs också en föranmälan till din nätägare om att du snart kommer ha solceller på taket. Detta är något vi sköter till hundra procent, men vi styr inte över hanteringen hos nätägaren. Detta gör att vi tyvärr aldrig kan utlova montage till ett specifikt datum. Vi ligger i händerna på installationsmedgivandet från nätägaren. Detta brukar nästan alltid flyta helt smärtfritt, men i enstaka fall kan det dra ut på tiden.

Ungefär en vecka innan montage får du solcellsmaterialet utskickat till dig så att allt finns på plats till att montörerna kommer. Därefter är det dags för montage, förstås, och som sista del i installation ska växelriktaren sedan också kopplas in. Detta görs efter det att solcellerna installerats på taket.

När anläggningen är installerad och klar anmäler vi detta till nätägaren och därefter är solcellsanläggningen färdig att tas i bruk.

Att köpa solceller från oss på Solcellen är mycket enkelt för dig som kund. Vi tar hand om i stort sett allt. Det enda du som kund behöver göra är att kontakta ditt nuvarande eller ett annat elhandelsbolag för att sluta ett avtal om att sälja den el som du producerar men själv inte använder. Anledningen till att du måste göra det själv är att det är ett personligt avtal mellan dig och en tredje part. Vi kan alltså inte sluta detta avtal för dig.

Inte så komplicerat va?

Vill du veta vad det kostar? Vi visar alltid våra fasta, marknadsöverlägsna priser på solceller.