Solcellstestet – Lär dig mer om solceller

Solceller är kanske inget man som vanlig villaägare vet särskilt mycket om. Det behöver man inte heller. Att äga en solcellsanläggning kräver ingen kunskap och ingen del i anläggningen kräver något underhåll. Det enda vi brukar rekommendera är att man emellanåt, oavsett om man är intresserad eller inte, tar sig en titt i den medföljande appen för att se så solcellerna producerar som de ska. I övrigt kan man lugnt luta sig tillbaka och vänta in nästa låga elräkning.

Innan man köper något för ganska mycket pengar kan det dock förstås vara intressant att sätta sig in i vissa saker. Därför erbjuder vi Solcellstestet där man kan klicka sig fram till information om ens förutsättningar och kanske lära sig lite på vägen.

Vi börjar enkelt. Vilken typ av tak har du? Klicka på ditt tak för att komma vidare.

En av de vanligaste frågorna vi får är om vi monterar på papptak. Svaret på denna fråga är tyvärr nej. Anledningen till detta är att om man frågar oss lämpar sig solceller helt enkelt ganska dåligt för papptak. Det handlar främst om att installationen på ett papptak är väsentligt mer komplicerad jämfört med montage på betongpannor eller plåt och det gör att det inte passar vår verksamhet. Vi vill kunna hålla samma pris oavsett material på taket. När det gäller olika typer av betongpannor och olika typer av plåttak kan det skilja en del i pris, men den eventuella extra kostnaden står vi för. Med papptak är det annorlunda. Det krävs dyrare montagematerial, att först göra ett platsbesök är i stort sett ett måste innan man kan projektera solcellsanläggningen, det är dyrt, och framför allt, det tar väsentligt längre tid att montera solceller på papptak. Det skulle vara helt omöjligt för oss att hålla samma priser vid montage på papptak och därför har vi gjort valet att inte erbjuda detta.