Våra produkter

Varför krångla till det? Det är lite av vår ledordsmening här på Solcellen. Vi gör inte som alla andra. Vi gör det enkelt. Och vi håller på så vis på att revolutionera solcellsmarknaden. Vi kan hålla priser som ingen annan är i närheten av och vi håller också samma priser på våra solceller, oavsett var i Sverige man bor.

Vi vill kanske inte berätta alla våra eventuella hemligheter, men en stor del i våra överlägsna priser är att vi fokuserar på en särskild solcellspanel, och ett par fabrikat av växelriktare. Detta gör att vi kan köpa in stora kvantiteter av vårt material, något som givetvis pressar priserna. För det är dyrt att lagerhålla många olika paneler, det är inget snack om den saken. Det tar plats, det är mycket pengar som ligger och skräpar om man inte säljer särskilt mycket av det, och det är helt enkelt ganska ineffektivt. Var så säker på att dessa kostnader finns insmugna någonstans i priset om man väljer en solcellsleverantör som arbetar på konventionellt vis med många olika solcellspaneler samt diverse andra valmöjligheter.

Den främsta orsaken till att vi fokuserar på en enda solcellspanel är dock att det räcker utmärkt. Det behövs inte fler än en. Dagens solcellspaneler är i princip identiska med varandra, oavsett märke. Det som kan skilja är den fysiska storleken på dem. Det finns förstås också extra avancerade paneler, som visserligen inte gör att de producerar mer el, men de blir dyrare för att man krånglar till det. Något som många ser som en möjlighet att höja sina priser. Vi gör tvärtom. Vi jobbar hela tiden för att sänka våra priser.

JA Solar 405W

Vi använder just nu en panel av märket JA Solar. JA Solar är en av världens 10 främsta producenter av solcellspaneler och man är också listad som Tier 1, en titel som bara de främsta och stabilaste tillverkarna i världen får sätta på sina paneler.

Vi på Solcellen har valt ut just denna panel av framför allt tre orsaker.

  • Den har hög watt för sin storlek. Det vill säga, man får upp mycket effekt på taket med den här panelen. Mycket viktigt för oss, och för nästan alla våra kunder. Med denna panel får man ofta upp mer produktion på taket än man får med större, klumpigare paneler som har högre watt per panel.
  • Panelen har ett mattsvart premiumutseende som verkligen tilltalar oss. För oss, och våra kunder, är det viktigt att panelen smälter in bra på taket. Därför är JA Solar 405W ett bra val för alla svenska villaägare.
  • Vi bor i Sverige. Det snöar på vintern. Det är mycket viktigt att den panel vi väljer tål tuffa tak. JA Solar 405W är anpassad för nordiskt klimat och tål riktigt tuffa tag i form av hög belastning av exempelvis snö.

Sungrow växelriktare

För våra solcellsanläggningar använder vi Sungrows växelriktare, oavsett om anläggningen är med eller utan batteri. Med batteri använder vi Sungrows hybridväxelriktare, utan batteri använder vi Sungrows konventionella växelriktare. Sungrow är en av världens tre främsta producenter av växelriktare och deras produkter håller absolut högsta kvalité. För oss är valet av Sungrow självklart. Det finns helt enkelt inget bättre alternativ för den typ av solcellsanläggningar som vi säljer och monterar. Alla Sungrows växelriktare kommer med en app där man själv kan följa produktionen direkt i sin smarta telefon. Om man köper en solcellsanläggning med ett batteri av oss följer det också med en smartmätare som gör att man kan styra och anpassa sin anläggning själv, också detta direkt i appen. Sungrows gränssnitt är mycket användarvänligt och det krävs ingen som helst förkunskap för att kunna följa hur mycket solcellerna på taket producerar.

Sungrows hybridväxelriktare finns i storlekarna 6kW, 8kW och 10kW. Anledningen till att hybridväxelriktarna inte finns i större storlekar än 10 kW är att växelriktarna inte produceras enkom för den svenska marknaden. På de flesta andra europeiska marknader finns det gränser för storlek på solcellsanläggningar, därav att dessa hybrider än så länge inte tillverkas större än 10kW. Det positiva är dock att dessa 10kW-växelriktare klarar anläggningar upp till 15kWp, med vår JA Solar 365W innebär det 41 paneler. Sungrows konventionella växelriktare finns hela vägen upp till 110kW.

Sungrow batteri

I september 2021 började vi sälja batteri till våra solceller, något som blivit en enorm succé. Vi hade redan efter en dryg månad sålt lika många solcellsanläggningar med batteri som det enligt branschorganisationen Svensk solenergi såldes totalt i Sverige fram till september. Det är uppenbart att många väntat på att någon ska börja sälja batteri till solceller till ett pris som är hanterbart för vanliga svenska villaägare. Detta har gjort att vi nu tagit beslutet att skicka med ett batteri till alla våra solcellsanläggningar. Framtiden är här. Ett batteri är nu en helt naturlig del av en solcellsanläggning.

Sungrow, som är en av världens absolut främsta tillverkare av växelriktare, har nu släppt ett eget batteri som är kompatibelt med de egna hybridväxelriktarna. Batteriet är modulbaserat vilket innebär att man kan bygga på det varefter behovet av energilagring växer.

Batteriet innehåller i sitt grundutförande tre moduler, totalt 9,6 kWh. Varje modul är på 3,2 kWh och det går alltså utmärkt att bygga ut storleken på batteriet löpande.

solceller batteri