Våra produkter

Trina 415W Vertex S Mono FB

Vi använder just nu en panel av märket Trina Solar. Trina Solar är en av världens 10 främsta producenter av solcellspaneler och man är också listad som Tier 1, en titel som bara de främsta och stabilaste tillverkarna i världen får sätta på sina paneler.

Vi på Solcellen har valt ut just denna panel av framför allt tre orsaker.

  • Den har hög watt för sin storlek. Det vill säga, man får upp mycket effekt på taket med den här panelen. Mycket viktigt för oss, och för nästan alla våra kunder. Med denna panel får man ofta upp mer produktion på taket än man får med större, klumpigare paneler som har högre watt per panel.
  • Panelen har ett mattsvart premiumutseende som verkligen tilltalar oss. För oss, och våra kunder, är det viktigt att panelen smälter in bra på taket. Därför är Trina Solar 415W ett bra val för alla svenska villaägare.
  • Vi bor i Sverige. Det snöar på vintern. Det är mycket viktigt att den panel vi väljer tål tuffa tak.
    Trina Solar 415W är anpassad för nordiskt klimat och tål riktigt tuffa tag i form av hög belastning av exempelvis snö.

Sungrow Växelriktare

För våra solcellsanläggningar använder vi Sungrows hybridväxelriktare. Sungrow är en av världens tre främsta producenter av växelriktare och deras produkter håller absolut högsta kvalité. För oss är valet av Sungrow självklart. Det finns helt enkelt inget bättre alternativ för den typ av solcellsanläggningar som vi säljer och monterar. Sungrows hybridväxelriktare kommer med en smartmätare som gör att man kan styra och anpassa sin anläggning själv, direkt i en app på telefonen. Sungrows gränssnitt är mycket användarvänligt och det krävs ingen som helst förkunskap för att kunna följa hur mycket solcellerna på taket producerar.

Sungrows hybridväxelriktare finns i storlekarna 6kW, 8kW och 10kW. Anledningen till att hybridväxelriktarna inte finns i större storlekar än 10 kW är att växelriktarna inte produceras enkom för den svenska marknaden. På de flesta andra europeiska marknader finns det gränser för storlek på solcellsanläggningar. Därav att hybriderna än så länge inte tillverkas större än 10kW. Det positiva är dock att dessa 10kW-växelriktare klarar anläggningar upp till 15kWp, med våra Trina Solar 415W innebär det 36 paneler. Vill man ha en solcellsanläggning med batteri större än 36 paneler går det utmärkt att använda sig av två växelriktare.

Batteri till solceller

Sungrow Batteri

I september 2021 började vi sälja batteri till våra solceller, något som blivit en enorm succé. Vi hade redan efter en dryg månad sålt lika många solcellsanläggningar med batteri som det enligt branschorganisationen Svensk solenergi såldes totalt i Sverige fram till september samma år. Det är uppenbart att många väntat på att någon ska börja sälja batteri till solceller till ett pris som är hanterbart för vanliga svenska villaägare.

Sungrow, som är en av världens absolut främsta tillverkare av växelriktare, har nu släppt ett eget batteri som är kompatibelt med de egna hybridväxelriktarna. Batteriet är modulbaserat vilket innebär att man kan bygga på det varefter behovet av energilagring växer.

Sedan våren 2023 innehåller vårt standardbatteri hela fem moduler, totalt 16kWh. Batteriet kan också byggas ut med fler moduler, antingen från start eller i ett senare skede.

Zaptec Go Laddbox 22kW

Snabbare laddning – 22 kW
Ladda upp till 22 kW, motsvarande en körsträcka på cirka 100 km efter bara en timmes laddning.

En av de säkraste elbilsladdarna på marknaden
Certifierad enligt högsta säkerhetsstandard.
 
Placera den var du vill
Med en storlek motsvarande en surfplatta och en vikt på 1,3kg får du enkelt plats med Zaptec Go.
 
Framtidssäkrad och aktuell
WiFi eller 4G LTE-M, uppdaterar automatiskt till de senaste funktionerna och programversionerna. Kostnadsfri 4G-uppkoppling ingår.
 
Vacker i all sin enkelhet
Med funktionsbelyst uttag och möjlighet att använda RFID-bricka.
 
 
solceller

Materialet kommer från KP Energy

Solcellen har haft ett helt unikt samarbete med KP Energy, tidigare Kraftpojkarna, från Västerås hela vägen sen starten 2017. Som KP:s största kund har vi på Solcellen en hög prioritering vilket gör att vi ofta har bättre tillgång på material än många andra. Att vi dessutom har en svensk partner för vårt material är en extra säkerhet för dig som kund. Om vi ska fortsätta prata trygghet? KP Energy ägs av OKQ8 och har således ekonomiska muskler och en trygghet som inte många andra solcellsgrossister kan ståta med.