Vårt solcellsmaterial

Varför krångla till det? Det är lite av vår ledordsmening här på Solcellen. Vi gör inte som alla andra. Vi gör det enkelt. Och vi håller på så vis på att revolutionera solcellsmarknaden. Vi kan hålla priser som ingen annan är i närheten av och vi håller också samma priser på våra solceller, oavsett var i Sverige man bor.

Vi vill kanske inte berätta alla våra eventuella hemligheter, men en stor del i våra överlägsna priser är att vi fokuserar på en särskild solcellspanel, och ett par fabrikat av växelriktare. Detta gör att vi kan köpa in stora kvantiteter av vårt material, något som givetvis pressar priserna. För det är dyrt att lagerhålla många olika paneler, det är inget snack om den saken. Det tar plats, det är mycket pengar som ligger och skräpar om man inte säljer särskilt mycket av det, och det är helt enkelt ganska ineffektivt. Var så säker på att dessa kostnader finns insmugna någonstans i priset om man väljer en solcellsleverantör som arbetar på konventionellt vis med många olika solcellspaneler samt diverse andra valmöjligheter.

Den främsta orsaken till att vi fokuserar på en enda solcellspanel är dock att det räcker utmärkt. Det behövs inte fler än en. Dagens solcellspaneler är i princip identiska med varandra, oavsett märke. Det som kan skilja är den fysiska storleken på dem. Det finns förstås också extra avancerade paneler, som visserligen inte gör att de producerar mer el, men de blir dyrare för att man krånglar till det. Något som många ser som en möjlighet att höja sina priser. Vi gör tvärtom. Vi jobbar hela tiden för att sänka våra priser.

Longi 360W

Vi använder just nu en panel av märket Longi. Närmare bestämt en Longi 360W som är helsvart, ett premiumutseende med andra ord. Den smälter in bra alla villatak då den är mattsvart utan synliga ljusare detaljer i sig.

Panelen har givetvis den senaste half cut-teknologin.

Panelen är 175,5 cm hög och 103,8 cm bred.

Panelen väger 19,5 kg.

Sungrow växelriktare

För våra solcellsanläggningar använder vi Sungrow växelriktare. Dessa växelriktare finns i storlekarna 5kW, 6kW, 8kW och 10kW som hybrid och upp till 110kW som konventionell växelriktare, det vill säga växelriktare som inte kan hantera batterier. 10kW är alltså den största storleken på hybridväxelriktare att jämföra med hela 110kW på de konventionella. Anledningen till detta är att växelriktarna inte produceras enkom för den svenska marknaden. På de flesta andra europeiska marknader finns det gränser för storlek på solcellsanläggningar, därav att dessa hybrider än så länge inte tillverkas större än 10kW. Det positiva är dock att dessa 10kW-växelriktare klarar anläggningar upp till 15kWp, med vår Longi 360W innebär det 40 solcellspaneler.

Vill man ha en ännu större solcellsanläggning med hybridväxelriktare går det också utmärkt att använda två växelriktare, något som prismässigt blir bra beroende på det gröna teknik-avdraget på 48,5% för växelriktare i samband med att man köper ett batteri till sina solceller.

Om man köper en hybridväxelriktare från oss ingår alltid en smartmeter som göra att man mer ingående kan följa produktion och förbrukning av el samt styra det tillhörande batteriet. Denna ingår inte om man väljer en konventionell växelriktare.

Sungrow batteri

I september 2021 började vi sälja batteri till våra solceller, något som blivit en enorm succé. Det är uppenbart att många väntat på att någon ska börja sälja batteri till solceller till ett pris som är hanterbart för vanliga svenska villaägare.

Sungrow, som är en av världens absolut främsta tillverkare av växelriktare, har nu släppt ett eget batteri som är kompatibelt med de egna hybridväxelriktarna. Batteriet är modulbaserat vilket innebär att man kan bygga på det varefter behovet av energilagring växer.

Batteriet innehållet i sitt grundutförande tre moduler, totalt 9,6kWh. Varje modul är på 3,2kWh och det går alltså utmärkt att bygga ut storleken på batteriet löpande.

Vill du veta vad en solcellsanläggning med batteri skulle kosta för just ditt tak? Kolla in vår snabbkalkylator för batterianläggningar.

Ja, jag vill ha en bra offert på solceller!

Ja, jag vill ha en offert på solceller!