Solceller – En grym investering för företaget

Frågar man oss på Solcellen spelar det egentligen ingen roll om det är en privatperson, en företagare eller en lantbrukare som frågar. Vårt svar kommer vara detsamma oavsett vilket. En investering i en solcellsanläggning är en av de bästa investeringarna man kan göra.

Lite extra bra för många företagare dock då en solcellsanläggnings lönsamhet styrs av två saker. Hur mycket el man gör av med och hur mycket solceller man får plats med på taket, eller marken för den delen, som man vill använda för det.

Generellt sett kan man säga att en solcellsanläggning för privat bruk oftast har en avkastning på drygt 10% om man köper den från oss. De anläggningar vi säljer till företag har ofta uppemot eller till och med över 20% i avkastning. 

Gör ditt företag av med mycket el? Och har en lämplig yta för att sätta solceller på? 

Kontakta oss. Vi har mycket svårt att tänka oss att ni kommer ångra er och behöver vi övertyga er så har vi många nöjda företagare bland våra kunder som gärna berättar om hur lönsamma deras anläggningar är.

Vår grundare och specialist på företagslösningar Reine Bergslo är alltid redo att se över just era förutsättningar. Kontakta honom direkt eller fyll i formuläret nedan så ser vi till att ni kommer i kontakt. Ni kommer inte ångra er.

Solceller för lantbrukare

De mest lönsamma anläggningarna landar ofta hos lantbrukare

Solcellsanläggningar är i princip lönsamma för alla, åtminstone för alla som har tillgång till ett tak som är någorlunda skuggfritt. 

Men det finns skillnader, och det vi kan se efter ett knippe år i branschen är att de som får de mest lönsamma anläggningarna ofta är lantbrukare.

Avkastningen på våra anläggningar för lantbruk är ofta över 20%, ibland är de till och med uppe och nosar på 30%. Kort sagt, anläggningen blir ofta återbetald på bara några år och efter det producerar man egen, ren el under många år. 

Kom också ihåg. Solceller behöver inte sitta på tak. De producerar precis lika bra om de sitter på marken där man också har möjlighet att rikta dem åt exakt det håll som de gör mest nytta.

Gör ditt lantbruk av med en hel del el?

Då är det läge att kontakta vår specialist på lantbruksanläggningar, vår grundare Reine Bergslo. Reine är alltid redo att titta på just dina förutsättningar. Kontakta honom direkt eller fyll i formuläret nedan så ser vi till så ni får kontakt. 

Solceller – En oslagbar investering!

Att investera i en solcellsanläggning är bland det smartaste man kan göra. Dels för miljön förstås. Att solen är framtidens energikälla finns det nog inte längre någon som säger emot. Miljön är otroligt viktig och en stor drivkraft för oss på Solcellen, men vi vill också att ekonomin ska vara det.

En solcellsanläggning från Solcellen har nästan alltid en avkastning på över 10%. Hur många banker har en ränta som kan slå det nu för tiden? Vi tror oss kunna slå fast att svaret är att det inte finns någon. Att investera sina pengar i sitt tak är bland det smartaste och säkraste man kan göra.

Det skiljer mycket i förutsättningar mellan olika fastigheter. Vi är alltid ärliga, det är inte helt självklart att man kan få upp en lönsam solcellsanläggning på sitt tak. Är så fallet, att det av olika anledningar som skuggning eller liknande inte är någon bra idé, då meddelar vi alltid våra kunder det. Det går förstås utmärkt att köpa en anläggning av oss i alla fall, för miljöns skull, men då ska man vara medveten om att det inte är lönsamt.

Det ska också noteras att man egentligen allt som oftast inte ens behöver investera några pengar alls för att få en lönsam solcellsanläggning på taket.

Bankerna erbjuder allt som oftast sollån till låg ränta där man ofta kan låna till hela investeringen. Bankerna är också generellt sett mycket positivt inställda till solcellsanläggningar och har man utrymme att låna på huset kommer man ner ännu mer i ränta. Gemensamt för dessa saker dock, anläggningen blir i princip alltid lönsam från dag ett, trots att man betalar en ränta på lånet.

Låter det här spännande? Ge oss chansen att visa hur bra det är.

Vi har utarbetat ett nytt system där vi kan erbjuda prisförslag helt utan att komma ut och titta på huset. Allt vi behöver för att göra detta är adressen till fastigheten. 

Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi med ett förutsättningslöst prisförslag. Om det känns intressant, vilket vi nästan kan lova att det kommer göra, så kommer vi sedan förstås ut och tittar på förutsättningarna.

Många har redan gjort sitt livs bästa investering, i solceller. Är du redo?

Vi har utvecklat ett system som medför att vi kan lämna ett förutsättningslöst prisförslag direkt via mail. 

Vill du veta hur mycket du kan tjäna på solceller?

Använd formuläret nedan så återkommer vi, oftast samma dag, med något som vi tror kommer vara intressant. 

Solcellsparker

Solcellsparker – Från idé till verklighet

Är du intresserad av att göra något riktigt stort, både för dig och naturen? Vi hjälper dig som är markägare. Du som markägare har idag en unik och spännande möjlighet att skapa din egen solcellspark. Vi har både expertisen, affärsidén och färdiga finansieringslösningar för att hjälpa dig att se dina förutsättningar. Läs mer

Solceller för BRF

Solceller för BRF – En bra investering

För bostadsrättsföreningar (BRF) finns det många fördelar med att satsa på solenergi. Förutom den miljömässiga vinsten är det oftast en väldigt god investering med bra avkastning på investerat kapital. Tänk att bli av med alla elräkningar eller sälja elen eller till och med kunna minska hyran! Läs mer

Zappi v2

Köp Zappi v2 hos oss

Har du köpt din första elbil? Eller kommer du snart köpa din första elbil? Eller är det till och med så att du ännu inte tänkt tanken?

Omställningen kommer komma. Oavsett vilken biltillverkare man frågar så är det elbilarna som de lägger sina stora satsningar på och det pratas från politikers håll om att 2030 ska vara året då den sista bensin- eller dieselbilen säljs.

Poängen är inte när man tänker köpa sin elbil. Poängen är att det är nu man ska köpa laddaren till den.

Det finns just nu ett statligt bidrag på 50% av hela kostnaden för investeringar i billaddare upp till 10 000 kronor. Detta är förstås så pass bra att man ska ta chansen att göra investeringen nu, innan bidraget hinner försvinna.

Vi på Solcellen är ett av få svenska företag som säljer det som enligt oss är marknadens överlägset mest prisvärda laddare, Zappi v2.

Vi säljer också andra laddare men vi ska vara ärliga, vi skulle själva inte välja någon annan än Zappi v2. Vår grundare och expert på området Reine Bergslo har testat de tillgängliga laddarna och för honom var valet enkelt, det är Zappi v2 man ska satsa på.

Efter att ha testat alla laddare var det inget snack. Väger man in priset är det Zappi v2 man ska gå på.

-Reine Bergslo

Fördelar med Zappi v2

När det gäller laddare för hemmabruk klarar de flesta produkterna på marknaden bara en laddning på max 11 kW. Det vill säga, mängden energi som laddaren klarar av att tillgodogöra batteriet i bilen. Dessa laddare kan vara dyra, klart dyrare än exempelvis Zappi v2.

Zappi v2 klarar av att ladda bilen med dubbla hastigheten, 22 kW.

Problem, kanske man tänker, om man är lite insatt. Det är inte många villor som klarar en sådan belastning om man samtidigt använder el till annat.

Zappi v2 är dock en smart laddbox som lastbalanserar, det vill säga använder så mycket som huset just då klarar av. 

På samma område är Zappi v2 också extra smart. Har man exempelvis solceller på taket kan Zappi v2 ställas in så den bara använder el producerad via de egna solcellerna. På så vis sparar man i längden många kronor genom att bara använda sin egen el till bilen.

Laddaren har också många andra smarta funktioner som pinkod för att göra det omöjligt får andra än du själv att använda den samt att man alltid kan följa laddningsförloppet i en app på telefonen. 

Zappi v2 kommer med en sladd på hela 6,5 meter och det ingår också allt som behövs, inklusive två olika mätare för lastbalanseringen. 

Med rätt förutsättningar kan vi ofta erbjuda denna laddare för 20 000 kronor innan bidrag inklusive montage. Det vill säga 10 000 kronor när man fått bidraget utbetalt. 

Låter det intressant? Tveka inte att kontakta oss.

Batteri till solceller

Solcellsanläggning och batteri för smartare elförbrukning

Till ett mindre hushåll som har en elförbrukning på 8 000 kWh/år rekommenderar vi 20 monokristallina solcellspaneler som tillsammans producerar 5000 kWh/år*. Här rekommenderar vi Solcellen.nu:s solcellsbatteri med en lagringskapacitet på 7,5 kWh. Det räcker för att driva belysning och mindre hushållsapparater på egen solel efter att solen gått ner. Läs mer