15% ROT på solceller redan nu!

  • 15% avdrag på hela investeringen.
  • Billigare materialpriser än någonsin.
  • Vi på Solcellen har pressat våra marginaler med målet att vara billigast på marknaden.
  • Anlita Solcellen och få högsta kvalité i alla led. Vi gör allt i egen regi, utan underleverantörer som annars är vanligt i branschen.

Det har legat på förslag en tid men nu är det klart. Från och med den första januari 2021 finns det möjlighet att få 15% ROT-avdrag på solceller jämfört med tidigare 9%. På hela investeringen alltså. Man får ett prisavdrag på 15% direkt på fakturan.

Fantastiskt.

Inte fantastiskt såtillvida att det behövs.

Exempelanläggning för ett villatak med goda förutsättningar för solceller.

Varför visar vi våra siffror på sättet vi gör ovan? Hjälper vi inte bara konkurrenterna att krypa under oss?

Två saker.

Vi rekommenderar alltid de som kontaktar oss att jämföra oss med andra. Solceller är en stor investering, och då kan det vara dumt att lita på att ett enda företag ligger rätt i pris.

Och vi tror helt enkelt inte att någon kan slå oss på priset, trots att vi även anser att vi håller högsta kvalité i alla led. Vi ska kanske inte avslöja alla våra hemligheter, men vi har hittat ett system för processen som vi tror att vi än så länge är ensamma om, vilket gör det billigare. Sen är det också så att de flesta aktörernas marginaler på solcellsanläggningarna är uppåt väggarna höga. Vi behöver inte matcha dessa marginaler. Vi kan tjäna pengar på anläggningarna i alla fall, bara vi säljer tillräckligt många. Vilket vi gör och kommer att göra. Kombinationen av att vara billigast, ha högsta kvalité i allt man gör samt erbjuda fläckfri service, den är svår att slå.

Bidrag behövs inte längre

Det har tidigare funnits först 30% och senare 20% solcellsbidrag. På den tiden får man säga att bidraget behövdes. Materialet var fortfarande så pass dyrt att det var svårt att få lönsamhet i anläggningarna utan bidragspengarna.

Solceller – Mer lönsamt än någonsin

När solcellsbidraget försvann i somras bestämde vi oss för att vi skulle göra något. Vi skulle se till så våra anläggningar ändå blev mer lönsamma än någonsin och vi har lyckats. De solcellsanläggningar vi sålt den senaste tiden har varit de på papperet mest lönsamma vi sålt under alla år. Då har vi alltså inte använt något bidrag i beräkningarna, utan bara 9% ROT.

Våra anläggningar har den senaste tiden varit mer lönsamma än någonsin tidigare.

När det här med 15% ROT klubbades igenom började vi fundera på hur vi skulle göra. Det känns inte riktigt schysst att fortsätta sälja anläggningar med 9% ROT utan att berätta vad som händer efter nyår. Dessutom är det tveksamt om vi kommer ha kapacitet att sätta upp så många fler anläggningar än vi har inbokade i år. Kön för montage börjar bli ganska lång.

Så, vad göra?

Tidpunkten blir troligen aldrig bättre än nu

Vi börjar sälja med 15% ROT redan nu förstås, och det med priser som man inte kommer kunna få efter nyår.

Köp med 15% ROT redan nu och säkra upp absolut lägsta pris!

I somras bestämde vi oss som sagt för att dumpa priserna på våra anläggningar. Vi kommer nu fortsätta med det året ut, men dessutom lägga på 15% ROT. Detta kommer göra att priset på anläggningarna kommer bli otroligt lågt, och den uppskattade avkastningen kommer bli helt fantastisk.

Varför ska man då köpa nu och inte vänta efter nyår?

Vi ska inte gå in på det i detalj, men det vi kan säga är att vi inte kommer ha samma låga materialpriser efter nyår. Det kommer troligen vara omöjligt att hålla de låga priser vi har just nu efter nyår. Det kan finnas många tusenlappar att tjäna på att beställa sin anläggning så snabbt som möjligt.

Priserna stiger högst troligt efter nyår.

Med andra ord, att beställa sin anläggning nu och sen få den uppsatt i god tid innan vårsolens strålar, något smartare finns troligen inte. Vi tror i alla fall inte att vi kommer kunna leverera så ekonomiskt starka anläggningar någon gång under överskådlig framtid. Det kommer vara under hösten som vi säljer de absolut mest lönsamma anläggningarna.

Få ett prisförslag redan idag

Kontakta oss gärna så berättar vi mer, och återkommer också samma dag med ett förutsättningslöst prisförslag. Ett prisförslag som vi tror kommer se otroligt intressant ut.