Lönsamhet

Vill Du minska dina elkostnader och samtidigt tjäna pengar till dig själv och värna om miljön? Istället för att betala räkningar till ditt elbolag, köper du en egen solcellsanläggning och blir microproducent till dig själv.

 

Vi har olika storlekar och lösningar beroende på vad du som kund önskar. Med dagens bidrag för solceller beräknas en anläggning ge 8-16% i avkastning. Det innebär att investeringskostnaderna för din anläggning är avbetald på 6-12 år. Givetvis beror avkastning och avbetalningstider på din fastighets förutsättningar, samt om du söker som privatperson eller företag.

 

Solcellsbidrag

 

30% av investeringskostnaden för privatpersoner

 

30% av investeringskostnaden för företag

 

ROT avdrag

 

Som alternativ kan du få ROT-avdrag. Enligt Skatteverket kan arbets-kostnaden schablonmässigt beräknas till 30 procent av totalkostnaden inklusive moms.

 

 

60% av investeringskostnaden för elbatterier som används för lagring av solel till bland annat husets drift nattetid och laddning av elbil nattetid.

Detta bidrag söks hos Länstyrelsen (dock max 50 000 kr).

 

Vid försäljning av överskottsel erbjuder de flesta el-bolag Nordpools spotpriser från ca. 25-40 öre/kWh.

Däremot kan du få betydligt mer betalt beroende på vilket elbolag du har/väljer. Vårt tips är att kontakta fler elbolag och jämföra priser.

 

Skatteavdrag med 60 öre/kWh för utmatad överskottsel.

 

El certifikat, 15-20 öre/kWh, gäller för hela el-produktionen.

 

Verkar det krångligt? Vi reder ut allt och hjälper dig.

Att producera egen el är enkelt och sköter sig självt när allt är på plats.