Installation

Från idé till färdig anläggning

Vi hjälper dig i hela processen. Vi utgår från din el-förbrukning, måtten på dina takytor och designar en anläggning efter dina behov och dina förutsättningar.

Planering

Tillsammans upprättar vi en planering där vi sammanställer alla nödvändiga uppgifter. I många fall kan vi endast med hjälp av din adress ta fram all nödvändig information.

Takplan

Vi ritar upp ditt tak och planerar in optimalt antal solcellspaneler med hänsyn till din elförbrukning, skuggning, objekt såsom skorstenar takkupor och andra detaljer som begränsar anläggningens storlek. Vår målsättning är att designa en solcellsanläggning som ger ett symmetriskt och stilrent intryck.Där elproduktionen maximeras och i möjligaste mån gör våra kunder självförsörjande på el. I takplanen ingår antal paneler, solcellsarea, total effekt samt uppskattad produktion/år.

Offert

Med utgångspunkt från takplan och planeringsunderlag tar vi fram en offert där kostnader är specificerade.

Order - Leverans - Installation

Vid beställning skickas ett ordererkännande. Panelerna skickas direkt till dig från våra leverantörer veckan innan installation. Fraktföretaget kontaktar dig angående leverans. Vi kontaktar dig veckan innan montage, kontrollerar att samtliga detaljer är levererade och efter det sker själva montaget, vi står för allt runtomkring det som ställning, verktyg etc. Vanligtvis tar montaget ca 2-5 arbetsdagar. När montaget är färdigt provstartar montören anläggningen och kontrollerar att allt fungerar som det ska. I samband med detta går han även igenom anläggningens funktion tillsammans med dig.

Anmälan till nätbolag

Innan installation gör behörig elektriker en föranmälan till nätbolag och efter installationen en färdiganmälan. Därefter byter ditt nätbolag kostnadsfritt ut din elmätare till en som mäter i båda riktningarna.